Whatever you are, be a good one

Goede voornemens. Ze bedenken is zo moeilijk nog niet. Je eraan houden, dat is waar het meestal mis gaat... Ik nam me voor om in 2017 stoer te zijn en dus radicaal kiezen voor alleen die dingen die ik vol overtuiging kan doen. En daardoor moest ik in de eerste week van het nieuwe jaar gelijk een heel moeilijk besluit nemen; vandaag heb ik mijn ontslag als lid van Provinciale Staten ingediend.

Van 2011 - 2015 heb ik me met hart en ziel ingezet om de jeugdzorg in Utrecht beter te maken en om vanuit de Staten een hand te reiken naar ouders en kinderen die (ongewild) in de meest moeilijke situaties verkeerden. Dat vond ik soms lastig, maar ik heb het altijd vol energie en overtuiging gedaan. Vanzelfsprekend. Want volksvertegenwoordiger zijn, dat doe je er niet ‘een beetje naast’. Daarvoor is de eer het te mogen zijn veel te groot. Precies daarom moet ik nu concluderen dat ik het op dit moment niet de aandacht kan geven die het verdient. En dan is de verleiding dus heel groot om met de kop in het zand toch maar door te gaan en af te wachten of het nog verandert, maar daarmee zou ik alle betrokkenen te kort doen. Niet in de laatste plaats mezelf. Met m’n goede voornemens.

En dus ga ik me in 2017 storten op die dingen die ik vol overtuiging en met aandacht kan doen.

Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2017, dat je maar je stoerste zelf mag zijn en met veel enthousiasme kunt gaan voor dat wat je drijft en je gelukkig maakt! Whatever you are, be a good one!